Saturday, July 18, 2026 4:19:37 AM

Təsadüf, yoxsa vaxtı gəlmişdi?

1 month ago
#49 Quote
Həmin gün işdən çıxanda əhvalım lap korlanmışdı. Rəis səhər çağırıb demişdi: “Növbəti aydan bütün işçilərin maaşı 10 faiz azaldılır.” Səbəb? Böhran, inflyasiya, neftin qiyməti düşüb – bilirsən, adi bəhanələr. Amma mənim üçün bu, o demək idi ki, qızımın məktəbə hazırlıq kurslarına pul çatmayacaq. Mağazadakı borcu uzatmalı olacam. Ev kirayəsi onsuz da ağırdı. Oturub düşündüm: bütün gün işləyirsən, yorulursan, gecə yatanda fikirləşirsən görəsən nəyi unutmusan. Və sonra deyirlər ki, “bir az da sıx”. Necə sıxım? Axı boş yerim yoxdu.

Metrodan çıxanda saat yeddiyə iyirmi dəqiqə qalmışdı. Evə getməyə tələsmirdim. Heç kim məni gözləmirdi. Yoldaşım növbətçilikdə idi, qızım da nənəsində. Evə gedib divarlara baxıb düşünməkdənsə, bir az gəzim dedim. Yolda köhnə dostum Rüstəmə rast gəldim. Uzun vaxt görməmişdik. Salamlaşdıq, hal-əhval tutduq. Dedi ki, işdən çıxandan sonra pul qazanmağın yeni yollarını axtarır. Marağım artdı. “Nə məsələ?” dedim. Gülümsədi, cibindən telefonunu çıxartdı. “Bir az oynayıram,” dedi. “mostbet giriş et, orda var hər şey. Ciddi pul çıxaranlar var.” Mən qaşlarımı çəkdim. “Sən ki, ağıllı adamsan, bunlara inanırsan?” O güldü. “İnana-inana yox, qardaş. Yoxlamaq olar. Udursan – yaxşı, uduzursan – 20 manat itirirsən.”

Həmin axşam evə gəldim. Yemək bişirməyə ürəyim yox idi. Çörək-çay, pendir. Yedim, sonra telefonu əlimə aldım. mostbet giriş yazdım axtarışa. Sayt açıldı. İlk baxışdan diqqətimi çəkdi ki, dizaynı çox da iddialı deyil. Hər şey sadə, yerində. Qeydiyyatdan keçdim, yalnız nömrə və ad lazım idi. Təsdiq kodu gəldi, daxil oldum. Hesabımda 0 manat. Düşündüm: “Az qoyum, baxım.” Bank kartımdan 30 manat köçürdüm. Özümə dedim: bu, axşamüstü kafedə iki pivəyə verdiyim puldu. Heç nə itirmirəm.

Oyunların siyahısı göz önündə idi. Məni ən çox canlı diler oyunları maraqlandırdı. Amma başlamaq üçün sadə slot seçdim – “Big Bass Bonanza”. Balıqçılıq mövzusu, gülməli musiqi. Qoydum 2 manat, döndürdüm. Heç nə. Daha 2 manat. Az qala unudurdum ki, maaşım azaldı, evdə problemlər var. Elə bil o an heç nə yox idi. Yalnız mən, telefon və ekranda fırlanan çarxlar. Birdən free spins düşdü. Üç dəfə ardıcıl kiçik qazanclar. Balans 22 manata qalxdı. Sonra bir daha free spins – bu dəfə daha yaxşı. Ekranda balıqlar, işıqlar, rəqəmlər. 67 manat. Tək bir raundda 67 manat. Ayağa qalxdım, mətbəxin içinə getdim, qapını bağladım.

Nə edəcəyimi bilmirdim. Bir tərəfdən “dayan, pulu çıxart”, o biri tərəfdən “bəlkə daha da artar?” Həmin dəqiqə qızımdan mesaj gəldi: “Ata, sabah kursa getməliyəm, 50 manat pul lazımdı.” Tam vaxtında. Baxdım balansa – 67 manat. Qızımın pulunu çıxartdım, kartına göndərdim. Qalan 17 manat da özümdə qaldı. Amma hələ mostbet giriş etdiyim oyunu bağlamamışdım. Düşündüm: “Qoy yenə oynayım, ama bu dəfə ehtiyatla.”

İkinci girişdə oyunum “Sweet Bonanza” oldu. Şirniyyatlar, meyvələr, rəngarəng. Bu oyun daha sürətli idi. Qoydum 5 manat. Döndürdüm – 12 manat gəldi. Qoydum 7 manat – free spins, 34 manat. Qısası, iki saat yarım ərzində 30 manatı 410 manata çatdırdım. Gecənin saat ikisi idi. Evdə tək. Pəncərədən baxıram, küçədə bir maşın keçir, sonra sakitlik. Dəridə tüklərim biz-biz olmuşdu. Hiss olunurdu ki, nə vaxtsa belə şans mənimlə olmayıb.

Həmin pulun hamısını çıxartdım. 350-ni banka qoydum, 60-ı ilə qızıma bir hədiyyə aldım – çoxdan istədiyi rəsm dəsti. Özümə isə bir cüt corab. Yox, zarafat edirəm. Özümə də 30 manata köynək götürdüm. Ertəsi gün işə gedəndə üzüm gülürdü. Həmkarlar soruşdu: “Kimsə pul verib?” Dedim: “Bəli, mostbet giriş etdim, qazandım.” Gülüşdülər. Kimsə dedi: “Yalan danışırsan.” Mən də dedim: “Buyurun yoxlayın.” Əlbəttə, heç kim yoxlamadı. Amma inanmaq istəməyənlər inanmadı. Nə fərqi var? Pul bankdadı, qızımın rəsm dəsti masanın üstündə.

Rüstəmə zəng vurdum, hər şeyi danışdım. O güldü, dedi: “Görürsən? Bəzən şans qapıdan yox, telefonda gəlir.” Mən də güldüm. Dedim: “Amma bir şərtlə – bir daha oynamayacam.” O dedi: “Sən bilirsən.” Doğrusu, üç həftə sonra b